Sernik malinowy na zimno

Nie ma nic lepszego w upalny dzień niż sernik na zimno. Wykorzystajcie nasz przepis i zróbcie pyszny deser.

Ma wyjątkowy smak
Ma wyjątkowy smak 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Galaretkę cytrynową rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, a malinową przygotować według przepisu na opakowaniu. Twaróg, jajka i skórkę pomarańczową zemleć dwukrotnie. Masę wymieszać z cukrem i galaretką cytrynową. Masło utrzeć na gładko. Ucierając, stopniowo dodawać do niego masę serową.

Gładką masę przełożyć do tortownicy przepłukanej zimną wodą lub do miseczek, w których sernik będzie tężał. Następnie na wierzchu masy ułożyć umyte i osuszone owoce (mogą być z mrożonki, rozmrożone lub z kompotu - w obu przypadkach dobrze osączone). Zalać owoce lekko tężejącą czerwoną galaretką. Wstawić na 2 godziny do lodówki - ale nie do zamrażalnika!

Sernik podawać ozdobiony listkami mięty. Można także ozdobić go kleksem ze śmietanki kremówki, ubitej z cukrem pudrem i łyżką rozpuszczonej żelatyny i schładzanej przez pół godziny w lodówce. 

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas