Sernik milionera

Sernik milionera
Sernik milioneramateriały prasowe

Składniki

- kruchy spód

  • 175 g mąki pszennej
  • 125 g masła, zimnego i pokrojonego w kostkę
  • 50 g jasnego i miałkiego brązowego cukru muscovado

- masa serowa:

  • 450 g serka kremowego typu philadelphia, o temperaturze pokojowej
  • 400 g masy kajmakowej z puszki, o temperaturze pokojowej
  • 100 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej lub mikrofali i lekko przestudzonej

polewa:

  • 150 ml śmietany kremówki 30 lub 36%
  • 80 g czekolady gorzkiej, posiekanej
  • 120 g czekolady mlecznej, posiekanej

Wykonanie spodu:

Wykonanie masy:

Wykonanie polewy:

Okładka książki "Moje wypieki z czekoladą"
Okładka książki "Moje wypieki z czekoladą"materiały prasowe
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?