Sernik na zimno z truskawkami

Prosty i pyszny sernik bez pieczenia. Puszysty ser z dodatkiem galaretki i truskawek szybko skradnie serca domowników. Nie napracujesz się, a efekt "wow" gwarantowany!

Sernik na zimno z truskawkami
Sernik na zimno z truskawkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Obie galaretki zalej dwoma szklankami gorącej wody. Mieszaj do rozpuszczenia. Odstaw, by masa przestygła i zaczęła lekko tężeć.

2. Mielony biały ser rozmiksuj starannie, dodając cukier puder do smaku (wystarczą 2-3 łyżki, bo galaretka jest słodka). Kilka łyżek masy serowej dodaj do tężejącej galaretki. Rozmiksuj, dodaj resztę sera. Miksuj na gładką masę.

3. Truskawki opłucz pod bieżącą wodą, osusz na sicie, pozbaw szypułek. Przekrój owoce na połówki. Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Na spodzie ułóż biszkopty. Wokół rantów tortownicy rozłóż ozdobnie truskawki. Nałóż masę serową. Odstaw do zastudzenia. Sernik udekoruj resztą owoców i posypką.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas