Reklama

Reklama

Sernik na zimno z truskawkami

Prosty i pyszny sernik bez pieczenia. Puszysty ser z dodatkiem galaretki i truskawek szybko skradnie serca domowników. Nie napracujesz się, a efekt "wow" gwarantowany!

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 2 opakowania galaretki cytrynowej
  • 1 kg mielonego sera z wiaderka
  • cukier puder
  • 20 dag truskawek
  • 1 małe opakowanie okrągłych biszkoptów
  • posypka

Sposób przygotowania:

1. Obie galaretki zalej dwoma szklankami gorącej wody. Mieszaj do rozpuszczenia. Odstaw, by masa przestygła i zaczęła lekko tężeć.

Reklama

2. Mielony biały ser rozmiksuj starannie, dodając cukier puder do smaku (wystarczą 2-3 łyżki, bo galaretka jest słodka). Kilka łyżek masy serowej dodaj do tężejącej galaretki. Rozmiksuj, dodaj resztę sera. Miksuj na gładką masę.

3. Truskawki opłucz pod bieżącą wodą, osusz na sicie, pozbaw szypułek. Przekrój owoce na połówki. Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Na spodzie ułóż biszkopty. Wokół rantów tortownicy rozłóż ozdobnie truskawki. Nałóż masę serową. Odstaw do zastudzenia. Sernik udekoruj resztą owoców i posypką.

Dowiedz się więcej na temat: Sernik na zimno

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje