Sernik wiedeński z bakaliami
Wiedeńskie przysmaki.
- 1/2 kg sera białego (półtłustego),
- 4 jajka,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
- 1 torebka cukru waniliowego,
- 1 szklanka cukru pudru,
- 1/2 kostki margaryny "Kasia",
- zapach, bakalie
Przygotowanie:
Ser przepuścić przez maszynkę. Jajka umyć, osuszyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i margaryną. Do masy stopniowo dodawać po trochu sera. Wlać olejek zapachowy, wymieszać. Ubić pianę z białek. Delikatnie ją połączyć z masą. Na końcu dodać bakalie. Piec około 45 min.
Czas przygotowania 1,5 godziny minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!