Sernik z jabłkami

Delikatne, aromatyczne ciasto

Ciasto z jabłkami
Ciasto z jabłkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mleko zagotuj. Wsyp ryż, gotuj 20 minut i odstaw razem z mlekiem. Twaróg zmiksuj z masłem i śmietaną. Jajka ubij z cukrem, dodaj do twarogu i zmiksuj z ryżem. Dodaj mąkę ziemniaczaną i wymieszaj. 

2. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę twarogową. Wyrównaj wierzch, piecz 30 minut w temp. 180 st. C. Jabłka obierz, usuń gniazda, a miąższ pokrój w kostkę. Wyłóż owoce na wierzch i piecz ciasto jeszcze 30 minut.

Co Polacy kochają w Wielkanocy?INTERIA.PL
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas