Sernik z karmelem i orzechami

Pyszny!

Sernik z orzechami
Sernik z orzechami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm wyłożyć krążkiem papieru do pieczenia. Ciastka pokruszyć w malakserze. Masło stopić, wystudzić, wymieszać je z okruszkami. Masą wylepić spód przygotowanej tortownicy. Czekoladę połamać na kawałki. Przełożyć do metalowej miseczki. Postawić nad garnkiem z parującą wodą. Stopić, następnie czekoladę zdjąć z kąpieli wodnej, chwilę przestudzić. Twaróg zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym Winiary. Wsypać proszek budyniu o smaku śmietankowym bez dodatku cukru. Dodać stopioną czekoladę i jajka. Składniki szybko wymieszać mikserem. Masę rozsmarować na przygotowanym spodzie z ciastek. Piec przez godzinę w temperaturze 160 stopni. Upieczone ciasto wystudzić w wyłączonym piekarniku. Gdy sernik będzie miał temperaturę pokojową, włożyć go na parę godzin do lodówki. Schłodzony sernik posmarować masą krówkową wymieszaną wcześniej z grubo posiekanymi orzechami.

Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas