Sernik z wiśniami

Szybkie ciasto bez pieczenia, które zachwyca smakiem i aksamitną konsystencją masy. Dodatek kwaśnych wiśni dodatkowo podkręca smak. Idealny do kawy lub herbaty.

Sernik z wiśniami
Sernik z wiśniami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Ciastka rozmiksuj lub drobno pokrusz, zagnieć ze stopionym masłem. Wyłóż na spód formy. Schładzaj 30 minut.

2. Zmielony biały ser, cukier puder i cukier waniliowy zmiksuj na gładką masę. Żelatynę zalej 50 ml wody, rozpuść, przestudź. Połącz z masą serową. Dodaj ubitą kremówkę.

3. Na koniec wsyp rozmrożone i osączone wiśnie (bez pestek). Masę wyłóż na spód z ciasteczek. Odstaw do stężenia.

***

#POMAGAMINTERIA

Inżynierowie wywodzący się z Politechniki Śląskiej prowadzą zrzutkę na bramy odkażające dla szpitali. Chcą postawić ich co najmniej dziesięć, uruchomili już działający prototyp. Możesz im pomóc i wesprzeć szpitale w walce z epidemią koronawirusa.

W ramach akcji naszego portalu #POMAGAMINTERIA łączymy tych, którzy potrzebują pomocy z tymi, którzy mogą jej udzielić. Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch!

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas