Sernik ze śliwkami

Trzeba wykorzystać owoce sezonowe
Trzeba wykorzystać owoce sezonowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 20 dag masła (margaryny)
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 32,5 dag cukru
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • szczypta soli
  • 8 jajek
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag mąki
  • 60 dag żółtych i czerwonych śliw (renklody)
  • 60 dag mielonego tłustego twarogu
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • tłuszcz i mąka do tortownicy
  • cukier puder do oprószenia

Przygotowanie

Zmysłowe smaki: Powidła śliwkowe z czekoladąINTERIA.TVInteria.tv
Życie na Gorąco
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?