Reklama

Reklama

Sernik ze śliwkami

Wyśmienity i niepowtarzalny smak!

Składniki

  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 czubate łyżki masła
  • 3 łyżki cukru

Składniki - masa

  • 4 kostki twarogu
  • 2 jajka
  • 1 budyń waniliowy
  • większe pół szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 650 g śliwek

Składniki - kruszonka

  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania

Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać pokrojone na kawałki masło, zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na 30 min. 

Reklama

Następnie wylepić nim dno formy do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st. C przez 15 minut.

Śliwki przepołowić i wyjąć z nich pestki. Składniki kruszonki włożyć do miski i rozdrobnić palcami do uzyskania właściwej konsystencji.

Do miski włożyć twaróg, jajka, budyń i cukier (biały i wanilinowy). Zmiksować na gładko, masę wylać na przygotowany wcześniej spód.

Na wierzchu ułożyć śliwki i posypać kruszonką. Piec ok. godziny w temperaturze 180 st. C.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje