Sernikowa zebra

Sernik
Sernik123RF/PICSEL

Składniki

  • 150 g ciasteczek typu petit beurre
  • 100 g pierników
  • 130 g masła lub margaryny
  • 1 płaska łyżeczka kakao

- na masę

  • 750 g twarogu sernikowego (zmielonego trzykrotnie)
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g miękkiego masła lub margaryny
  • ¾ szklanki cukru pudru
  • 5 jajek
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
  • 1 małe opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 płaska łyżka kakao
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 150 g czekolady białej
10-12 porcji

Sposób przygotowania

Ciasto zebra - prosty przepis, który zawsze się udajeInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?