Serowe minipączusie
Jesteś fanem domowych pączków, ale przeraża cię ich samodzielne przygotowanie? Do zrobienia serowych minipączusiów wystarczy ci zaledwie 25 minut! Tylko uważaj, bo znikną jeszcze szybciej...

Składniki
- 2 duże jajka
- cukier puder
- 30 dag mielonego białego sera
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- kilka kropli aromatu cytrynowego
- olej do smażenia
10 porcji
Sposób przygotowania:
Jajka zmiksuj razem z 6 dag cukru pudru i twarogiem. Partiami dosypuj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj aromat cytrynowy. W płaskim garnku rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Formuj z ciasta małe kuleczki (ręcę posmaruj olejem, bo ciasto jest kleiste). Wrzucaj je na rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor. Osącz na papierowym ręczniku kuchennym. Posyp cukrem pudrem.