Serowe rozmaitości
Pyszna sałatka z serem
Sposób przygotowania
1. Krakersy wymieszaj z bułką, papryką i kurkumą. Mięso umyj i osusz, natrzyj solą i pieprzem. Pokrój w paski grubości ok. 1,5 cm. Wymieszaj i zalej jogurtem. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
2. Przygotuj sos: mleko podgrzej, dosyp pokruszony ser pleśniowy, parmezan i szczyptę pieprzu. Gotuj, mieszając, aż ser się rozpuści. Gdy ostygnie, domieszaj jogurt.
3. Każdy pasek mięsa delikatnie osusz i obtocz w panierce. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Zostaw na ręczniku papierowym do ostygnięcia. Pokrój je na małe kawałeczki. Sałatę porwij. Wymieszaj z makaronem, pomidorkami i sosem. Posyp startym serem.