Serowe zawijasy

Ser trochę inaczej.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 50 dag sera salami,
- 40 dag pieczarek,
- cebula,
- "Warzywko",
- masło,
- natka pietruszki

Przygotowanie:

Żółty ser dokładnie zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wrzącej wody na około 30 minut. Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle, na małym ogniu, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły. Doprawić "Warzywkiem", dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Upewnić się, czy ser jest już miękki. Wyjąć go z folii i rozwałkować tak, żeby miał kształt prostokąta. Na rozwałkowanym serze rozsmarować grzybowo-cebulowe nadzienie. Roladę zwinąć i odłożyć do wystudzenia. Po wystudzeniu kroić ją w plastry o grubości około 1 centymetra. Zawijasy podawać na zimno.
Czas przygotowania 50 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas