Reklama

Reklama

Serowy omlet z warzywami

Propozycja na lekką kolację.

Składniki:

  • 2 papryki, sól
  • 1 cukinia
  • 4 dymki, olej
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • czosnek
  • 5 dag masła
  • 6 jajek, pieprz
  • 5 dag parmezanu, 20 dag sera z pleśnią
  • 10 dag edamu

Przygotowanie:

1. Kolorowe papryki i cukinię umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Umyj i podziel na mniejsze kawałki dymkę oraz fasolkę. Posiekaj cebulę (czerwoną) oraz 2 ząbki czosnku. Przesmaż na maśle. Dodaj pozostałe warzywa. Smaż 5 min. Dopraw solą i pieprzem.

Reklama

2. Rozkłóć jajka ze startym parmezanem, solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju. Wlej 1/4 masy. Gdy omlet zacznie się ścinać, rozłóż część warzyw i pokrojonego sera z pleśnią. Ogrzewaj jeszcze chwilę. Zdejmij z patelni.

3. W ten sam sposób przygotuj 3 kolejne omlety. Każdy złóż na pół, posyp startym edamem przełóż do formy. Zapiekaj 5 min w 200 st.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje