Serowy rulon w ziołach

Sycące danie obiadowe

Czas przyrządzenia: 105 minut
Składniki dla: 6-7 porcji

Składniki

  • 1 kg mięsa z piersi indyka
  • 20 dag szynki wędzonej w plasterkach
  • 5 pieczarek
  • 10 dag startego parmezanu
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu
  • po 1 płaskiej łyżeczce suszonego oregano, cząbru i lubczyku
  • 1/2 łyżeczki mielonej
  • ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej z pestek winogron

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj i rozkrój tak, by powstał jak największy płat. Lekko rozbij go tłuczkiem. Na - trzyj solą i pieprzem po obu stronach. Odłóż na całą noc. Następnie opłucz i osusz. 

2. Żółtko zmiksuj z masłem. Szynkę i pieczarki pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj szynkę, pie - czarki, czosnek, parmezan i masę żółtkową. Farszem posmaruj mięso. Zwiń w roladę i obwiąż bawełnianą nicią. 

3. Sos sojowy wymieszaj z 1 łyżką oleju, z suszonymi ziołami i z papryką. Posmaruj całą roladę. Wstaw na blaszce do piekarnika i piecz godzinę w 180 st. C.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje