Serowy rulon w ziołach
Sycące danie obiadowe

Składniki
- 1 kg mięsa z piersi indyka
- 20 dag szynki wędzonej w plasterkach
- 5 pieczarek
- 10 dag startego parmezanu
- 1 żółtko
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 1 łyżka suszonego rozmarynu
- po 1 płaskiej łyżeczce suszonego oregano, cząbru i lubczyku
- 1/2 łyżeczki mielonej
- ostrej papryki
- sól
- pieprz
- olej z pestek winogron
6-7 porcji
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj i rozkrój tak, by powstał jak największy płat. Lekko rozbij go tłuczkiem. Na - trzyj solą i pieprzem po obu stronach. Odłóż na całą noc. Następnie opłucz i osusz. 2. Żółtko zmiksuj z masłem. Szynkę i pieczarki pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj szynkę, pie - czarki, czosnek, parmezan i masę żółtkową. Farszem posmaruj mięso. Zwiń w roladę i obwiąż bawełnianą nicią. 3. Sos sojowy wymieszaj z 1 łyżką oleju, z suszonymi ziołami i z papryką. Posmaruj całą roladę. Wstaw na blaszce do piekarnika i piecz godzinę w 180 st. C.