Serowy rulon w ziołach

Sycące danie obiadowe

Mięso nadziewane
Mięso nadziewane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj i rozkrój tak, by powstał jak największy płat. Lekko rozbij go tłuczkiem. Na - trzyj solą i pieprzem po obu stronach. Odłóż na całą noc. Następnie opłucz i osusz. 

2. Żółtko zmiksuj z masłem. Szynkę i pieczarki pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj szynkę, pie - czarki, czosnek, parmezan i masę żółtkową. Farszem posmaruj mięso. Zwiń w roladę i obwiąż bawełnianą nicią. 

3. Sos sojowy wymieszaj z 1 łyżką oleju, z suszonymi ziołami i z papryką. Posmaruj całą roladę. Wstaw na blaszce do piekarnika i piecz godzinę w 180 st. C.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas