Siekane burgery wołowe na wakacyjnego grilla

Ta forma letniego dania nada wyjątkowy charakter grillowemu menu i z pewnością zachwyci wszystkich gości.

Składniki

  • chrzan np. Krakus - 4 łyżki
  • ogórki korniszony z czosnkiem np. Krakus - 8 szt.
  • wołowina (np. antrykot) - 440 g
  • bułka - 4 szt.
  • sałata karbowana - 4 liście
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania

1. Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.

Reklama

2. Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.

3. Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.

4. Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje