Siekane burgery wołowe na wakacyjnego grilla

Ta forma letniego dania nada wyjątkowy charakter grillowemu menu i z pewnością zachwyci wszystkich gości.

Burgery z kiszonym ogórkiem
Burgery z kiszonym ogórkiemmateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.

2. Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.

3. Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.

4. Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas