Skrzydełka miodowe z czosnkiem

Pyszne i łatwe danie. Potrzeba dosłownie kilka minut, by je przygotować. A gdy skrzydełka się pieką, możemy do nich dorobić sos lub sałatkę ze świeżych, sezonowym warzyw.

Skrzydełka z kurczaka
Skrzydełka z kurczaka123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • szczypta soli
  • łyżka miodu
  • oliwa
  • 5 ząbków czosnku

Przygotowanie:

Skrzydełka opłucz, osusz, podziel na trzy części (najmniejszą część, końcową wyrzuć). Do skrzydełek dodaj miód, szczyptę soli, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszaj. Skrzydełka wysyp na posmarowaną oliwą blaszkę, piecz ok. 30 minut w 180°C.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas