Śledzie w sosie jogurtowo - koperkowym

Przepis poleca Robert Muzyczka Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki

  • Jogurt typu greckiego naturalny 0% np. od OSM Piątnica 150 g 1 szt.
  • filety śledziowe 6 szt.
  • ocet jabłkowy 1 łyżka
  • koperek świeży 1 pęczek
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Następnie odsączyć je z wody i pociąć na równe, niewielkie kawałki. Jogurt naturalny połączyć z octem, dodać pokrojony koperek i przyprawy do smaku. Do gotowego sosu jogurtowo - koperkowego dodać wcześniej odsączone śledzie i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.

Reklama

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje