Śledzik z musztardą

Tradycyjna, pyszna przekąska

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe a’la matjas zalewamy zimną wodą i pozostawiamy w niej na 60 minut. Następnie płaty płuczemy i kroimy w ukośne paseczki, po czym obieramy cebulę z łusek, płuczemy ją, kroimy w piórka i polewamy ją octem. Mieszamy całość. Do miski wykładamy połowę matiasów, smarujemy je połową musztardy, a następnie wykładamy połowę cebuli i polewamy połową oleju. Powtarzamy czynność, wykładając po kolei pozostałe matiasy, musztardę, cebulę i olej. Całość delikatnie dociskamy tak, aby olej zakrył cebulę. Miskę przykrywamy folią spożywczą lub aluminiową i wkładamy o lodówki na 2 dni.

Curry z dorszemInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas