Składniki: - słoiczek Fantazji śliwkowej, - 250 g mąki, - 100 ml lemoniady (lub innego owocowego napoju gazowanego), - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - pół łyżeczki sody, - sól, - 75 g masła, - 1 jajko, - 70 g cukru, - cukier waniliowy, - 100 g kwaśnej śmietany, - cukier puder, - płatki migdałowe. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni oraz przygotowujemy papierowe lub silikonowe foremki. Rozpuszczamy masło i zostawiamy do lekkiego ostudzenia. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. Roztrzepujemy jajko i dodajemy je wraz z cukrem, cukrem waniliowym, masłem, lemoniadą i śmietaną do mąki. Całość mieszamy szybko, ale dokładnie. Nieco mniej niż połowę ciasta wykładamy do foremek, następnie nakładamy na nie po solidnej łyżeczce Fantazji śliwkowej, a na wierzch rozdzielamy resztę ciasta. Posypujemy babeczki płatkami migdałowymi i umieszczamy je na blaszce w piekarniku. Pieczemy ok. 25-30 min. na złocisty kolor. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy babeczki na 5 minut i wyjmujemy je z foremek. Posypujemy cukrem pudrem.