Reklama

Reklama

Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami w 3 krokach!

Wiosna to dobry czas, żeby wprowadzić do kuchni kolorowe, a zarazem pożywne dania. W miejsce tradycyjnych tostów z szynką, proponujemy ich kreatywną wersję. Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami, posypane orzechami i polane miodem to przepis, który zachwyci najbardziej wymagającego smakosza. Co więcej, wykonamy go w 3 prostych krokach!

Składniki:

  • ½ kostki półtłustego twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 2 kromki chleba tostowego (np. Dan Cake) 
  • 6 szt. winogron 
  • 6 szt. orzechów (np. nerkowca) 
  • 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:


1. Twarożek rozdrobnić widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym, pokroić winogrona.

2. Chleb upiec w tosterze.

3. Posmarować kromki chleba przygotowanym serkiem. Wyłożyć owoce, orzechy i polać miodem.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje