Reklama

Reklama

Słodkości z serem

Dla ukochanych miejmy zawsze takie desery, aby poprosili nas o drugą dokładkę.

Ryżowe ciasteczka

Składniki

  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżeczki miodu
  • tabliczka białej czekolady
  • paczka ryżu preparowanego
  • białe cukiereczki draże
  • maliny lub inne owoce

Sposób przygotowania

1. Roztop miód, masło i białą czekoladę w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszaj. Ryż preparowany wsyp na suchą patelnię, chwilę praż, mieszając. Przesyp do roztopionej masy, wymieszaj. 

2. Wlej masę do foremek w kształcie serca lub prostokąta, wyrównaj, wygładź i wstaw do lodówki na około 2 godziny. Posyp drażami lub owocami. Możesz podawać z musem malinowym.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje