Słodziutka tarta na cieście kokosowym

Słodziutka tarta na cieście kokosowym
Słodziutka tarta na cieście kokosowym123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 30 dag kruchych herbatników albo innych ciasteczek, np. migdałowych lub pełnoziarnistych
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • 3/4 kostki masła

- nadzienie:

  • 2 szkl. mieszanych orzechów, np. włoskich, laskowych, pekan
  • 1/2 szkl. płatków migdałowych
  • po 2/3 szkl. suszonej żurawiny i rodzynek
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 5 łyżek płynnego miodu
  • 1/2 szkl. mocnego naparu herbaty
  • 3 łyżki rumu lub nalewki (np. wiśniówki, pigwówki)
10 porcji

Sposób przygotowania:

Dobra rada

Dwa pomysły na inne pyszne spody

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?