Reklama

Reklama

Słone odsłony słodkich dań

Rogaliki, muffiny i tarty… wszyscy zajadamy się nimi w wersji słodkiej. Choć zwykle kojarzą nam się z deserem, to czas przełamać rutynę i spróbować ich w nieco innej odsłonie. Z boczkiem, szynką i warzywami tworzą naprawdę smaczne i wytrawne kompozycje. Jak je przygotować? Sprawdźcie nasze pomysły!

Tarta na cieście francuskim

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • 4-5 plasterków kiełbasy np. Kaziuk JBB Bałdyga
  • 3 jajka
  • Camembert
  • 200 ml śmietanki 30%
  • Tarta mozzarella
  • Rukola
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Na formę do tarty wyłóż ciasto francuskie. Daj na ciasto obciążenie (np. naczynie żaroodporne) i piecz 10 minut w 200°C. Śmietankę wymieszaj z jajkami, dodaj tartą mozzarellę, dopraw solą i pieprzem. Mieszankę jajeczną wylej na podpieczone ciasto, poukładaj plasterki Kaziuka  i camemberta. Całość piecz ok. 25 minut w 200°C. Podawaj z rukolą.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje