Reklama

Reklama

Słoneczko z paluszkami rybnymi

Składniki na 6 porcji.

Składniki

  • opakowanie paluszków rybnych
  • 50 dag ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 20 dag serka topionego śmietankowego
  • 10 dag sera tłustego sera żółtego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • po kawałku papryki zielonej, czerwonej i pomarańczowej
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Ziemniaki, obierz, umyj, gotuj do miękkości.

Na głębokiej patelni rozgrzej masło, włóż kawałki sera topionego, starty na tarce ser żółty i jogurt naturalny. Smaż tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą, dodaj ziemniaki, przypraw do smaku solą i pieprzem, podgrzej.

Paprykę pokrój w dość cienkie paski. Na patelni mocno rozgrzej olej, smaż na złoto paluszki rybne, odsącz tłuszcz w ręcznik papierowy.

Reklama

Powstałą masę ziemniaczaną zmiksuj dokładnie blenderem, przekładaj do miseczki.

Wkoło na talerzyku układaj paluszki rybne tak, by powstało słoneczko.

Na purée zrób uśmiech z papryki, jej kawałki układaj również między kawałkami ryby.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje