Słoneczko z paluszkami rybnymi

Składniki na 6 porcji.

Paluszki ułóż w kształcie słońca
Paluszki ułóż w kształcie słońca©123RF/PICSEL

Ziemniaki, obierz, umyj, gotuj do miękkości.

Na głębokiej patelni rozgrzej masło, włóż kawałki sera topionego, starty na tarce ser żółty i jogurt naturalny. Smaż tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą, dodaj ziemniaki, przypraw do smaku solą i pieprzem, podgrzej.

Paprykę pokrój w dość cienkie paski. Na patelni mocno rozgrzej olej, smaż na złoto paluszki rybne, odsącz tłuszcz w ręcznik papierowy.

Powstałą masę ziemniaczaną zmiksuj dokładnie blenderem, przekładaj do miseczki.

Wkoło na talerzyku układaj paluszki rybne tak, by powstało słoneczko.

Na purée zrób uśmiech z papryki, jej kawałki układaj również między kawałkami ryby.

Genialna zapiekanka z rybąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas