Słoneczko z paluszkami rybnymi
Składniki na 6 porcji.

Składniki
- opakowanie paluszków rybnych
- 50 dag ziemniaków
- 2 łyżki masła
- 20 dag serka topionego śmietankowego
- 10 dag sera tłustego sera żółtego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- po kawałku papryki zielonej, czerwonej i pomarańczowej
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Ziemniaki, obierz, umyj, gotuj do miękkości.
Na głębokiej patelni rozgrzej masło, włóż kawałki sera topionego, starty na tarce ser żółty i jogurt naturalny. Smaż tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą, dodaj ziemniaki, przypraw do smaku solą i pieprzem, podgrzej.
Paprykę pokrój w dość cienkie paski. Na patelni mocno rozgrzej olej, smaż na złoto paluszki rybne, odsącz tłuszcz w ręcznik papierowy.
Powstałą masę ziemniaczaną zmiksuj dokładnie blenderem, przekładaj do miseczki.
Wkoło na talerzyku układaj paluszki rybne tak, by powstało słoneczko.
Na purée zrób uśmiech z papryki, jej kawałki układaj również między kawałkami ryby.