Reklama

Reklama

Smaczne dania obiadowe

Soczyste i pożywne. Przygotujesz je bez trudu!

Medaliony w sosie

Składniki

  • 70 dag schabu
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • 2 łyżki musztardy
  • 15 dag szynki
  • papryka
  • 2 małe cukinie
  • cebula
  • łyżka miodu
  • 15 dag serka mascarpone
  • 1/3 szklanki czerwonego wina
  • bazylia

Sposób przygotowania

1. Schab pokrój na plastry, każdy natnij i zbij tłuczkiem. W miseczce wymieszaj olej, sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę w proszku. Natrzyj mięso i odstawna kilka godzin. Medaliony posmaruj musztardą, dodaj plaster szynki, kilka plasterków papryki i cukinii. Zepnij wykałaczką. 

2. Na patelni rozgrzej olej i zrumień medaliony. W osobnym garnku podsmaż posiekaną cebulę. Dorzuć pozostałą paprykę i cukinię. Gdy zmiękną, dodaj miód, serek mascarpone, wino, sól i pieprz. Wymieszaj, dodaj medaliony i duś pod przykryciem 15 minut. Podawaj z makaronem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje