Reklama

Reklama

Smaczne potrawy na cały tydzień

Rodzina będzie zachwycona!

Szaszłyki z prapryką

Składniki

  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • główka czosnku
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do grilla
  • 4 czerwone cebule
  • 4 podłużne papryki czerwone
  • 4 podłużne papryki żółte
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Do naczynia wlej olej, sos Worcester i sos sojowy. Dodaj przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku, pieprz, słodką i ostrą paprykę w proszku, zioła prowansalskie, przyprawę do grilla i wymieszaj. Czerwone cebule pokrój w ósemki. 

2. Z papryk odkrój czubki, wydrąż środki i pokrój na kawałki. Dodaj do cebuli wraz z pozostałymi, obranymi ząbkami czosnku. Całość zalej marynatą i pozostaw na kilka godzin w lodówce. 

3. Patyczki wysmaruj oliwą. Zamarynowane warzywa nabijaj na patyczki, grilluj na patelni lub w piekarniku. Podawaj z surówką. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje