Reklama

Reklama

Smaczne sposoby na pieczonego łososia

Łososiowi nie można odmówić – przede wszystkim tego, że jest niezwykle piękną rybą, ale i bardzo smaczną. Dobrze doprawiony i upieczony łosoś jest wygodną bazą do wszelkich szybkich przekąsek i dań. W obliczu nadchodzącego lata, to też okazja, aby po okresie domowej izolacji wrócić do nieco zdrowszych posiłków, które nie będą czasochłonne, a pozostaną pyszne.

Obłędna sałatka z pieczonego łososia

Składniki

  • Opakowanie pieczonego łososia z chilli np. Fjord Fiskursson (120 g ryby)
  • 1 pomarańcza
  • Pół pęczka pietruszki
  • ½ główki sałaty rzymskiej
  • Sok z cytryny
  • Łyżka sosu sojowego
  • Łyżeczka oliwy
  • Kolorowy pieprz


Sposób przygotowania

Reklama

Pokroić sałatę w kostkę, dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać w misce. Pomarańcz obkroić ze skóry i wykroić z błonek. Całość umieścić w misce, do środka dodać również "pokruszonego" pieczonego łososia. Osobno w filiżance czy miseczce połączyć oliwę, sos sojowy i sok z cytryny. Po połączeniu smaków, polać sałatę i wymieszać. Oprószyć kolorowym pieprzem. Idealne jako ekspresowe śniadanie lub lunch!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje