Smaczny obiad dla całej rodziny

Nadziewane papryki
Nadziewane papryki 123RF/PICSEL

Papryka faszerowana

Składniki

  • pierś kurczaka
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • oregano
  • kmin rzymski
  • kolendra
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chilli
  • kilka łyżek kukurydzy konserwowej
  • krojone pomidory z puszki
  • łyżeczka cukru
  • łyżka masła
  • czosnek granulowany
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • 6 czerwonych papryk
  • 10 dag twardej mozzarelli

Sposób przygotowania

Przepis na faszerowaną paprykęInteria KulinariaInteria Kulinaria
Kaczka z sezamem
Kaczka z sezamem123RF/PICSEL

Kaczka w sezamie

Składniki

  • 4 piersi kaczki
  • sól
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 3 łyżki miodu
  • 1,5 łyżki startego imbiru
  • 2 łyżki sezamu
  • kapusta czerwona
  • 1/2 cebuli
  • szklanka kukurydzy konserwowej
  • garść rodzynek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • pieprz
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnychINTERIA.TVInteria.tv
Faszerowane cukinie
Faszerowane cukinie123RF/PICSEL

Zapiekane cukinie

Składniki

  • 4 cukinie
  • sól
  • oliwa
  • 2 cebule
  • czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • szklanka soczewicy
  • 3 szklanki wody lub bulionu
  • 4 pomidory
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki koziego serka
  • 15 dag sera żółtego
4 osób

Sposób przygotowania

Prosty przepis na faszerowaną cukinięInteria KulinariaInteria Kulinaria
Bób z kiełbaską
Bób z kiełbaską123RF/PICSEL

Kiełbaski z bobem

Składniki

  • 3 szklanki bobu
  • 3 marchewki
  • sól
  • olej
  • 4 kawałki kiełbasy (np. białej)
  • 2 cebule
  • pieprz
  • majeranek
  • szczypta cząbru
  • 1,5 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • łyżka śmietany 18 proc.
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
4 osób

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Letnia sałatka z bobem, fetą i arbuzemAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane123RF/PICSEL

Placki ziemniaczane z ziołami

Składniki

  • 2 kg ziemniaków
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • cebula
  • garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • łyżka
  • tymianku • garść świeżej mięty
  • olej
  • szklanka jogurtu
  • naturalnego
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sok z 1/2 cytryny
4 osób

Sposób przygotowania

Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczaneInteria KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?