Smaki jesieni nie muszą być nudne

Jesień niesie z sobą prawdziwe bogactwo smaków
Jesień niesie z sobą prawdziwe bogactwo smakówmateriały prasowe

Bakaliowa konfitura jabłkowa

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 1 szklanka cukru (najlepiej trzcinowego)
  • 100 g rodzynek bursztynowych np. Bakalland
  • 75 g migdałów w płatkach np. Bakalland
  • 100 g skórki pomarańczowej np. Bakalland
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1/2 szklanki słodkiego, czerwonego wina
  • 1 cytryna

Przygotowanie:

Konfitura jabłkowa z rodzynkami
Konfitura jabłkowa z rodzynkamimateriały prasowe

Zupa dyniowa z suszonymi morelami i pestkami dyni

Składniki:

  • 500 g dyni
  • garść suszonych moreli np. Bakalland
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki startego imbiru
  • 1/2 łyżeczki papryki chili w proszku
  • 1/3 szklanki soku pomarańczowego
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 50 g serka mascarpone
  • sól i pieprz dla smaku
  • 75 g łuskanych pestek dyni lub płatków migdałowych np. Bakalland

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?