Smakoun w sosie jogurtowo ziołowym

Składniki: Smakoun 200g, 20 dkg pieczarek, 1 papryka zielona, jogurt naturalny, łyżka oliwy z oliwek, przyprawy, koperek

article cover
INTERIA.PL

Smakouna pokrojonego w paski przyrumieniamy na gorącej oliwie i wykładamy na spód naczynia żaroodpornego. Na Smakouna kładziemy pokrojoną w cienki paski paprykę, kilka pasków zostawiamy, na tej samej patelni przyrumieniamy pieczarki, doprawiamy je pieprzem i solą i wykładamy do naczynia. Na pieczarki dajemy resztę papryki, gałązkę kopru drzemy na drobniejsze i posypujemy potrawę. Jogurt mieszamy z wodą w stosunku 2:1, doprawiamy ulubionymi przyprawami i ziołami. Zapiekamy w gorącym piekarniku w otwartym naczyniu ok. 5 min. Podajemy z ryżem.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas