Reklama

Reklama

Smakowita frittata

Ma same zalety. Jest pożywna i prosta w przygotowaniu. Do tego lista składników jest otwarta. Możesz ją dowolnie modyfikować. Danie wyśmienite jest i na ciepło, i na zimno.

Szpinakowa z fetą

Składniki

  • 6 ziemniaków
  • 1 cebula
  • 6 jajek
  • 4 łyżki mleka
  • 1 op. mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag fety
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

Szpinak rozmroź. Dobrze go osącz. Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj 20 minut we wrzątku. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Miękkie ziemniaki odcedź, osącz, przestudź. Potem pokrój w grubą kostkę. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Zrumień na niej ziemniaki. Zdejmij je. Rozgrzej pozostałe masło. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Dodaj szpinak. Duś 5 minut. Dołóż ziemniaki. Oprósz solą, pieprzem i gałką. Jajka wymieszaj z mlekiem i pokruszoną fetą. Zalej tym składniki na patelni. Smaż 2-3 minuty, aż spód się zetnie. Potem piecz pod przykryciem 15 min.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje