Smakowite kotlety z udźca

Kotlety z indyczego udźca z dodatkiem płatków owsianych i aromatycznych przypraw zawsze się udają. Tu nie ma bowiem nic skomplikowanego, za to całość smakuje wybornie.

Lepiej od razu przygotować ich więcej i nastawić się na to, że znikną szybko
Lepiej od razu przygotować ich więcej i nastawić się na to, że znikną szybkoINTERIA.PL

1. Zalewamy w miseczce płatki owsiane wrzątkiem, przykrywamy je i odstawiamy do wystygnięcia.

2. Mielimy w maszynce mięso razem z pokrojoną nacią selera, pokrojoną papryką, czosnkiem i cebulą. Do uzyskanej masy mięsnej dodajemy jajko i wystudzone płatki razem z powstałą zawiesiną, a także przyprawy. Mieszamy.

3. Z masy formujemy kotlety i obtaczamy je w płatkach jaglanych. Smażymy z obu stron na gorącym tłuszczu do uzyskania złotobrązowego koloru.

Z podanej ilości składników wychodzi nawet 17 sztuk kotletów. Smakują dobrze również na zimno, np. w kanapce.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas