Reklama

Smalec z fasoli

Smalec z fasoli to idealne smarowidło do chleba. Bogaty w białko w bardzo pożywny.

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 małe cebule lub 1 duża
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania

Fasolę odcedzić, cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na oleju roślinnym. Dodać do niej sól i pieprz. 

Do usmażonej cebuli dodać fasolę i całość rozgnieść praską do ziemniaków lub rozdrobnić blenderem. W razie potrzeby można dodać trochę zachowanej zalewy po fasoli gdyby pasta wyszła za sucha. W razie konieczności doprawić jeszcze, przełożyć do miseczki i udekorować natką pietruszki.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy