Śmietankowy ryż z kiwi i mango

Oto najlepszy pomysł na smaczny obiad. Zrobisz go szybko i bez wysiłku - śmietankowy ryż z owocami zachwyci każdego.

Jeżeli dziecko nie jest uczulone, do ryżu możesz dodać orzechy.
Jeżeli dziecko nie jest uczulone, do ryżu możesz dodać orzechy. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 szklanka świeżo ugotowanego na sypko ryżu
  • cukier waniliowy
  • 2 dojrzałe kiwi
  • 1 mango
  • słodka, kremowa śmietana


Sposób przygotowania:

Gorący ryż wymieszać z cukrem waniliowym oraz śmietanką. Pozostawić do ostygnięcia. Kiwi i mango obrać i pokroić jak najdrobniej, dodać do ryżu. Dokładnie wymieszać. Podawać w temperaturze pokojowej lub po oziębieniu w lodówce.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas