Śmietanowiec na herbatnikach

To ciasto rozpływa się w ustach!

Składniki:

  • 20 dag herbatników maślanych
  • 1/2 kostki margaryny
  • 4 szkl. śmietany kremówki
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 6-7 łyżeczek żelatyny
  • 50 dag malin
  • 1 op. cukru żelującego (na 50 dag owoców)

Reklama

Przygotowanie:

Masło stop, wystudź. Ciastka pokrusz. Wymieszaj z masłem. Masą wylep spód torotwnicy. Żelatynę namocz, odstaw, by spęczniała. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść podgrzewając, ostrożnie połącz z bitą śmietaną. Wylej na spód z herbatników. Schładzaj 4 godziny. Maliny gotuj z cukrem żelującym 3-4 minuty. Zimną masę owocową rozsmaruj na cieście. Schładzaj jeszcze 30 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje