Reklama

Reklama

Soczysta sałatka z orzechami włoskimi i czerwoną pomarańczą

Lekka i pożywna!

Składniki

  • Garść miksu sałat
  • Garść roszponki
  • 2 soczyste czerwone pomarańcze
  • 1 duża marchewka
  • 70 g Orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
  • 100 g pestek dyni np. Bakalland
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka oliwy

Sposób przygotowania

Sałaty wykładamy do miski. Następnie z połowy pomarańczy wyciskamy sok, a pozostałe kroimy w grubsze plastry. Z marchewki za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w cienkie pasy. Dodajemy do sałaty i delikatnie mieszamy. Na wymieszane warzywa wykładamy plastry pomarańczy oraz posiekane orzechy włoskie. Całość posypujemy pestkami dyni. W osobnym naczyniu mieszamy oliwę z odrobiną soku z pomarańczy oraz dodajemy sól i pieprz do smaku. Sałatkę polewamy gotowym sosem na chwilę przed podaniem. 

INTERIA/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje