Sorbet brzoskwiniowy
Z szampanem.

Składniki:
- 0,75 dag dojrzałych brzoskwiń, - 15 dag cukru, - 2 łyżki soku cytrynowego, - 1 kieliszek szampana, - 1/2 szklanki sosu truskawkowego, - 1/2 szklanki śmietanki 30 proc., - 1 łyżka cukru pudru, - kilka listków mięt,
Przygotowanie:
Jedną brzoskwinie zostawić do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku, obrać, usunąć pestki i dokładnie zmiksować z cukrem. Mus brzoskwiniowy połączyć z szampanem i sokiem cytrynowym. Zamrażać ok. 4 h. często mieszając. Przed podaniem sorbet zmiksować, porcjować kulkownicą do lodów. Dekorować cząstkami brzoskwiń, bitą śmietaną i miętą. Czas przygotowania ok. 5 h. Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!