Sos majonezowy najlepszy, bo domowy

Do prawie każdej z sałatek pasuje przepyszny domowy majonez doprawiony np. ziołami, czosnkiem czy zieleniną.

Sos majonezowy to ulubiony dodatek Polaków do sałatek
Sos majonezowy to ulubiony dodatek Polaków do sałatek123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Składniki powinny mieć temperaturę pokojową, wtedy dobrze się połączą.

Żółtka rozcieramy z musztardą i szczyptą soli. Następnie ubijamy trzepaczką, dodając szczyptę pieprzu i sok z cytryny.

Stale ucierając, dodajemy po kropelce oleju. Gdy zużyjemy 2/3 tłuszczu, resztę możemy wlać cienkim strumieniem, wciąż energicznie mieszając.

Doprawiamy i gotowe!

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas