Reklama

Reklama

Sosy do dań z ziemniaków

Pasują nie tylko do sałatek. Możesz je podawać także do placków, frytek albo zapiekanek!

Sos chrzanowy:

Reklama

Rozgrzej łyżkę masła. Oprósz łyżeczką mąki. Zasmaż. Dołóż 5 łyżek startego chrzanu. Wlej szklankę śmietany kremówki. Przypraw i gotuj, aż sos zacznie gęstnieć.

Sos pasterski:

Zmiksuj 20 dag owczego sera ze szklanką jogurtu naturalnego. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem.

Sos staropolski:

3 jajka ugotuj na twardo i posiekaj. Wymieszaj je ze szklanką kwaśnej śmietany. Dołóż 2 posiekane dymki. Przypraw do smaku.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: sos | S.O.S. | sosy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje