Spaghetti a'la carbonara
Zasmakuje miłośnikom tradycyjnej włoskiej kuchni.
Smakuje obłędnie!123RF/PICSEL
1. Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu
2. Czosnek przeciskamy przez praskę, mięso kroimy w paseczki, podsmażamy razem na oliwie do lekkiego zrumienienia, zdejmujemy z ognia
3. Jajka wbijamy do miseczki, łączymy białko z żółtkiem, dodajemy starty ser, doprawiamy
4. Na patelnię z usmażonym czosnkiem i mięsem wykładamy ugotowany makaron dodajemy odrobinę wody, podgrzewamy kilka minut często mieszając całość
5. Zdejmujemy patelnię z ognia, polewamy jej zawartość przygotowaną masą serowo-jajeczną, mieszamy energicznie, by nie ścięła się jak na jajecznicę, przekładamy porcje makaronu na talerze, dekorujemy natką pietruszki
RADA:
Danie można wzbogacić dodatkiem śmietany 30 proc.