Reklama

Reklama

Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką

Zawsze się udaje.

Składniki:

  • spaghetti
  • 2 duże, soczyste pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • sól do smaku
  • 1/4 pęczka posiekanej natki pietruszki

Składniki:

1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź, zostawiając 1/2 szkl. wody z gotowania makaronu do sosu.

2. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Obsmaż go na oliwie, dodaj pokrojone w kostkę pomidory (razem z ich sokiem) oraz wodę z gotowania makaronu i paprykę, duś na małym ogniu. Gdy sos zgęstnieje, wrzuć natkę i dopraw solą, mieszaj z makaronem, posyp natką.

Kobieta i życie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje