Spaghetti w sosie bazyliowo-śmietanowym

Pyszne danie w pół godziny.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • 500 g spaghetti
  • sól
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 250 g gotowanej szynki
  • pęczek bazylii
  • 20 g masła
  • 300 g śmietany kremówki
  • biały pieprz Przygotowanie:

Spaghetti gotować w osolonym wrzątku 10-12 minut. Cebulę i czosnek drobno pokroić i przesmażyć na maśle, dodać śmietanę i gotować 5 minut. Dodać pokrojoną w paski szynkę i bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Dodać odcedzony makaron, wymieszać i natychmiast podawać.

Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 3860 kJ/922 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas