Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Składniki
- ● Makaron np. Lubella Spaghetti 300 g
- ● 4 jaja
- ● Cebula 100 g
- ● Brukselka 100 g
- ● Pierś z indyka 200 g
- ● Żurawina 30 g
- ● Natka pietruszki 30 g
- ● Parmezan 40 g
- ● Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części.
2. Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.
Czas przygotowania: 30 minut