Reklama

Reklama

Spaghetti z krewetkami

Makaron z owocami morza? Dlaczego nie!

Składniki:

  • 200 g krewetek koktajlowych
  • 420 g przecieru pomidorowego
  • 400 g makaronu wstążki
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chilli
  • cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka cukru
  • garść liści bazylii
  • tarty ser

Przygotowanie:

1. Rozmroź krewetki i dokładnie odsącz.


2. Przygotuj sos. Podsmaż na rozgrzanej oliwie oczyszczone z pestek i pokrojone chilli, posiekany czosnek, cebulę. Dodaj przecier pomidorowy. Gotuj około 10 minut. Dodaj cukier, przypraw solą i pieprzem.

Reklama


3. Podsmaż krewetki na oleju, aż uzyskają rumiany kolor. Jeżeli lubisz, możesz dodać posiekany ząbek czosnku. Krewetki nabiorą aromatu. Przełóż je do pomidorowego sosu. Dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Całość połącz z ugotowanym wcześniej makaronem. Posyp bazylią i serem.

Olivia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje