Spaghetti z sosem bez gotowania
W pół godziny.
- słoik (370 ml) zielonych oliwek
- 30 g kaparów
- 2 ząbki czosnku
- 500 g pomidorów
- 8 łodyżek natki pietruszki
- 8 łodyżek tymianku
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g makaronu
- 75 g parmezanu
- tymianek i natka pietruszki do dekoracjiPrzygotowanie:
1. Na sos bez gotowania: oliwki i kapary osączyć, posiekać. Czosnek drobno pokroić, pomidory pokroić w kostkę, z tymianku i pietruszki oberwać listki, pokroić. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Zalać oliwą z oliwek i odstawić na 15 minut.
2. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Parmezan utrzeć. Makaron osączyć na sicie, włożyć z powrotem do garnka i dobrze wymieszać z sosem i serem. Nakładać na talerze dekorować tymiankiem i pietruszką.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 690 kJ/165 kcal