Spaghetti z sosem bez gotowania

W pół godziny.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • słoik (370 ml) zielonych oliwek
  • 30 g kaparów
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g pomidorów
  • 8 łodyżek natki pietruszki
  • 8 łodyżek tymianku
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 500 g makaronu
  • 75 g parmezanu
  • tymianek i natka pietruszki do dekoracjiPrzygotowanie:

1. Na sos bez gotowania: oliwki i kapary osączyć, posiekać. Czosnek drobno pokroić, pomidory pokroić w kostkę, z tymianku i pietruszki oberwać listki, pokroić. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Zalać oliwą z oliwek i odstawić na 15 minut.

2. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Parmezan utrzeć. Makaron osączyć na sicie, włożyć z powrotem do garnka i dobrze wymieszać z sosem i serem. Nakładać na talerze dekorować tymiankiem i pietruszką.

Czas przygotowania: 30 minut

Jedna porcja zawiera: 690 kJ/165 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas