Spaghetti z tuńczykiem
Proste i smaczne.

Składniki na 4 porcje:
- 1 puszka tuńczyka w oleju, - 3 łyżki koncentratu pomidorowego, - 2 ząbki czosnku, - 15 dag żółtego sera, - paczka makaronu spaghetti, - 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, - sól, pieprz.
Przygotowanie:
Tuńczyka odcedzić z oleju, wymieszać z 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Dusić na wolnym ogniu 5-10 minut. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli, pieprzu i łyżeczkę słodkiej papryki w proszku. Zostawić na ogniu przez ok. 5 minut. Żółty ser utrzeć na grubej tarce. Wsypać do gorącego sosu i wymieszać. Ser powinien się rozpuścić. Odstawić z ognia. W dużym garnku zagotować ok. 4 litrów wody. Wsypać 1,5 łyżki soli i wlać łyżeczkę oliwy. Do wrzątku wrzucić makaron spaghetti. Gotować, aż zmięknie, odcedzić na sicie. Położyć na talerzach, polać gorącym sosem, posypać żółtym serem. Czas przygotowania 25 minut