Reklama

Reklama

Spaghetti ze szpinakiem

Oryginalny pomysł na makaron z serem i szpinakiem

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 30 dag spaghetti
  • 10 dag szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 20 dag sera gorgonzola
  • po 20 dag filetu z indyka i polędwiczek wieprzowych
  • 4 łyżki orzeszków piniowych
  • 1 szkl. bulionu warzywnego
  • 1/2 szkl. śmietany kremówki
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Orzeszki zrumień na suchej patelni. Szpinak opłucz, osusz. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Filet z indyka i polędwiczkę drobno pokrój w kostkę. Makaron ugotuj według przepisu. 

2. Masło rozgrzej. Smaż na nim mięso ok. 8 min. Oprósz je solą  i pieprzem. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i cebule. Dodaj szpinak. Podlej bulionem i śmietaną. Dołóż ser, podgrzewaj, aż się rozpuści. Sos przypraw. Makaron odcedź, osącz. Połącz go z mięsem oraz sosem. Posyp orzeszkami.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje