Spaghetti ze szpinakiem i łososiem (po 18. miesiącu)

Makaron z łososiem i szpinakiem
Makaron z łososiem i szpinakiem Rodzice w kuchni

Składniki:

  • 100 g fileta z łososia
  • makaron 
  • 1/2 opakowania szpinaku mrożonego lub pęczek świeżego 
  • olej rzepakowy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • kilka łyżek śmietany 18%

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Łososia ugotuj na parze lub w małej ilości wody (15-20min).
  3. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju rzepakowego, dodaj szpinak, rozgnieciony (wyciśnięty) czosnek i podgrzewaj cały czas mieszając.
  4. Całość dopraw solą i pieprzem, dodaj śmietanę, wymieszaj i zestaw z ognia.
  5. Gotowego łososia możesz dodać na patelnię lub ułożyć go na makaronie ze szpinakiem.
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?