Sprawdzone sposoby
Sprawdzone sposoby na zupy
1. Zupę w stylu meksykańskim możesz przygotować na bazie mniejszej ilości wody, uzyskasz wtedy gęsty sos. Podaj go na przykład z ryżem, w tortilli lub z naleśnikiem.
2. Zupy kremy możesz, poza zmiksowaniem w blenderze, przetrzeć przez drobne sitko - uzyskasz wtedy gładką i aksamitną konsystencję.
3. Mając mniej czasu na przygotowanie zupy z warzyw, użyj gotowej mrożonej włoszczyzny pokrojonej w cząstki. Bez problemu kupisz ją w sklepie w paczkach lub na wagę.
4. Nadmiar zupy możesz przelać do plastikowych pojemników, zamrozić i podać innego dnia.
5. Zupy z warzywami o rzadszej konsystencji możesz podawać z pieczywem wieloziarnistym, grzankami czosnkowymi lub klasycznymi tostami z serem.