Reklama

Reklama

Sprawdzone sposoby

Sprawdzone sposoby na zupy

1. Zupę w stylu meksykańskim możesz przygotować na bazie mniejszej ilości wody, uzyskasz wtedy gęsty sos. Podaj go na przykład z ryżem, w tortilli lub z naleśnikiem.

2. Zupy kremy możesz, poza zmiksowaniem w blenderze, przetrzeć przez drobne sitko - uzyskasz wtedy gładką i aksamitną konsystencję.

3. Mając mniej czasu na przygotowanie zupy z warzyw, użyj gotowej mrożonej włoszczyzny pokrojonej w cząstki. Bez problemu kupisz ją w sklepie w paczkach lub na wagę.

4. Nadmiar zupy możesz przelać do plastikowych pojemników, zamrozić i podać innego dnia.

Reklama

5. Zupy z warzywami o rzadszej konsystencji możesz podawać z pieczywem wieloziarnistym, grzankami czosnkowymi lub klasycznymi tostami z serem.


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje